Dongguan Sichun Plastic Products Co., Ltd.

Новини

Изследователи, разглеждащи разпространението на варианта COVID-19 от Орегон
Време за освобождаване: 2021-03-11 09:52:33  Хитове: 6

ПОРТАРДИЯ, Орегон.    Новият вариант на COVID-19, който еволюира в Орегон, беше намерен в здравна среда в окръг Марион.

0489110a-c67e-40fd-aa04-89081e3cfb2e-large16x9_OHSUantibodytestcaptioned.jpg

Изследователите все още се опитват да разберат как ще се отрази на хората.


Вариантът на Орегон е подобен на версиите на вируса в Обединеното кралство и е посочен като Вариант на безпокойство.


Брайън О'Рок, доцент по молекулярна и медицинска генетика в Орегонския здравен университет&Science University, и неговият екип откриха родния щам. Те все още се опитват да разберат докъде се е разпространил в общността.


„Доказано е, че тази комбинация от варианти са по-устойчиви на неутрализиране от човешки антитела, но имаме още много да научим какво би могло да означава извън лабораторията в реална-света “, каза той в понеделник.


СВЪРЗАНИ: По-заразен вариант на бразилски вирус се появява в Орегон

Той каза, че въпреки новите варианти, ваксините все още са много ефективни срещу тежки заболявания и смърт.


O' Роук казва, че в момента те все още се опитват да преценят докъде се е разпространил вариантът и дали' съдържа ли се в това огнище.


"We' открихме само единичен случай на тази мутация в рамките на огнището. Не' не смятаме, че това е единственият случай в огнището, който съдържа тази мутация. Но досега не сме' все още не сме го виждали в по-широката общност,"каза той.


Нов COVID-19 Вариант започва в Орегон (KATU-23:00)


Кен Стедман, професор по биология в държавния университет в Портланд, казва, че не е много загрижен за вариантите, но служителите в областта на общественото здравеопазване трябва да ги следят.


Той казва същите неща, които' сме правили, за да ограничим разпространението на COVID, като носенето на маски и миенето на ръце също работят срещу варианти. И казва, че същите тези мерки за обществено здраве биха могли да помогнат и за ограничаване на броя на вариантите, които виждаме.


„Колкото повече репликация имате, толкова повече варианти ще генерирате и толкова повече възможности те трябва да се разпространяват - каза Стедман. „Което е друга причина да искаме да намалим числата. Колкото по-малко числа имаме, толкова по-малко варианти всъщност ще възникнат сами. \"


Други експерти от държавата Портланд казват, че вярват, че ще продължат и други случаи с мутацията в Орегон неоткрито.


"Това е като having нападение с плъхове. Ако видите плъх в къщата си, знаете, че вероятно има 10 или 20 или 30 повече. Така че, ако случайно видите един такъв случай, знаете, че наоколо има много, много повече,"каза професорът по биология Луис Руедас.

Нов COVID-19 Вариант започва в Орегон (KATU-4 PM)


В момента изследователите от OHSU подреждат около 1% от случаите в Орегон.


"Определено мисля, че по някакъв начин се състезаваме с времето и колкото по-бързо можем да накараме хората да се ваксинират, толкова по-добре ще имаме тази истинска важна защита от тежко заболяване,"O' каза Роук.


Екипът на OHSU се надява да увеличи усилията за последователност оттук, в идеалния случай да достигне 10% до 15%, в опит да проследи по-добре новите варианти.


предишен: Каква е ролята на ...

Следващия: Предстои тест за н...